I februari 2016 sker en av de största händelserna i modesverige på flera decennier när Stockholm Fashion District slår upp portarna i Nacka strand. Stadsdelen är sedan tidigare ett etablerat område för modebranschen som plats för Nordic Shoe & Bag Fair och Stockholms skohus och här finns välfungerande infrastruktur och all den service och det utbud som moderna modekvarter behöver.

De nya modekvarten blir en levande knutpunkt för inköpare och säljare av ledande svenska och internationella varumärken. Det främsta syftet är att underlätta för inköpare av konfektion, skor och accessoarer samt att stärka Stockholm som modestad i världen.

Nacka strand med sitt utbud och service möter modebranschens och modeföretagens särskilda önskemål och behov av flexibla lösningar. Under Stockholm Fashion Districts tak ryms allt från mässor och event till inspirerande showrooms.

NackaStrandsMässans mässhallar blir ett nav kring vilket distriktet kan utveckla sin profil och utbudet av restauranger och hotell, tillsammans med de goda kommunikationerna samt de goda parkeringsmöjligheterna gör stadsdelen till en idealisk mötesplats för branschens representanter.

Till Stockholm Fashion District bjuder modebranschen också in de närliggande branscherna sport, lifestyle, skönhet, mat och dryck och de kommer att ges utrymme för många samarbeten mellan olika kreativa näringar.

Läs mer på Stockholm Fashion Districts webb